Jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras maistuu iltapalana, mutta ruokaisuutensa ansiosta se sopii myös kunnon ateriaksi, kun sen kanssa tarjoaa reilua salaattia.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
1212 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Täyte

300 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 (250 g)
sipulia
1 rkl
1
paprika
1 tl
suolaa
½ pussia (à 150 g)
1 prk (2 dl)
3
kananmunaa
mustapippuria myllystä
¼ tl
suolaa

Pohja

1 ½ dl
1
kananmuna
½ tl
suolaa
3 ¼ dl
vehnäjauhoja
½ rkl
leivinjauhetta
½ dl
1 tl
basilikaa tai pizzamaustetta

Ohje

  1. Tee täytteen esivalmistelut: Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa pannulla. Lisää kuutioitu paprika. Mausta. Tarkista täytteen maku. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.
  2. Valmista pohja: Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oivariini nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 28 cm). Ripota pehmeän taikinan päälle jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita juustoraaste jauhelihaseokseen. Kaada lihaseos pohjalle. Sekoita ruokakerma, munat ja suola kulhossa. Kaada seos päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes on kypsää
Vinkki

Vinkki

* Voit halutessasi lisätä täytteeseen 1/2 - 1 dl mietoa keltaista chilisäilykettä, esim. Santa Maria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.