Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulupulla

Piparipulla on maukas ja kaunis joulupöydän tarjottava. Mikä onkaan mukavampaa kuin leipoa yhdessä lasten kanssa pullia, jossa voi seikkailla suosikkipiparihahmot.

Joulupulla
Joulupulla

Ainesosat

pikkupullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g
    hiivaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 pussia (á 11 g) kuivahiivaa
  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Eila® voi 200 g laktoositon 150 g Valio Eila® voita
  • 500 g piparkakkutaikinaa

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jouluiset pikkupullat

  1. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  2. Voitele kohonneet pullat munalla. Laita pinnalle piparitähti/-sydän.

Piparikierrepullat

  1. Kauli pulla- ja piparitaikinat levyksi. Nosta päällekkäin ja kääri rullaksi. Leikkaa tangosta viipaleita ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Käännä rullan pää viipaleen alle. Anna kohota.
  2. Voitele pullat munalla, viimeistele raesokerilla.
  3. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 49,1 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search