Joulupulla

Joulupulla

Piparipulla on maukas ja kaunis joulupöydän tarjottava. Mikä onkaan mukavampaa kuin leipoa yhdessä lasten kanssa pullia, jossa voi seikkailla suosikkipiparihahmot.

1 h 25 min
keskitaso
324 kcal / 100g
1
0

Ainekset40 pikkupullaa

40 pikkupullaa
50 g
hiivaa
tai kuivahiivaa
5 dl
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa
tai Valio Eila® voita
500 g
piparkakkutaikinaa

Pinnalle

kananmunaa
raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jouluiset pikkupullat

  4. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Laita pinnalle piparitähti/-sydän.
  6. Piparikierrepullat

  7. Kauli pulla- ja piparitaikinat levyksi. Nosta päällekkäin ja kääri rullaksi. Leikkaa tangosta viipaleita ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Käännä rullan pää viipaleen alle. Anna kohota.
  8. Voitele pullat munalla, viimeistele raesokerilla.
  9. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)