Kaali-pekonipiirakka

Kaali-pekonipiirakka

1 h 10 min
keskitaso
155 kcal / 100g
2
1

Smetana mehevöittää maukkaan kaalitäytteen. Jos pellillisestä piirakaa jää yli, leikkaa paloiksi ja laita pakastimeen talteen.

Ainekset

1 uunipannullinen

Taikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 pkt (120 g)
fileepekonia
1 ½ kg
kaalia , josta osa voi olla hapankaalia
2
isoa sipulia
3
porkkanaa
1 dl
1 prk (120 g)
½ dl
siirappia
2 rkl
kuivattua meiramia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
3
kananmunaa

Ohje

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuutioitu huoneenlämpöinen voi, kermaviili ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty. Laita kylmään odottamaan.
  2. Hienonna pekoni ja paista se keskilämmöllä rapeaksi. Lisää joukkoon suikaloitu kaali, suikaloidut sipulit ja raastetut porkkanat. Lisää maito, smetana ja mausteet. Kypsennä kannen alla kunnes kaali on pehmeää. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon juusto ja munat. Tarkista maku.
  3. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle
  4. Paista 200 asteessa 30 min. Tarjoile salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
9 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)