Kaalipiirakka hiivataikinalla

Kaalipiirakka hiivataikinalla

1 h 45 min
keskitaso
177 kcal / 100g
0
1

Hiivataikinaan tehty hapankaalipiirakka on ruokaisa ja maukas leivonnainen. Hapankaali tuo täytteeseen lisämakua. Voit tehdä piirakan myös ilman hapankaalia.

Ainekset

1 uunipannullinen

Pohja ja ristikko

5 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
100 g
11 dl
vehnäjauhoja

Täyte

750 g
kaalia
1 iso
sipuli
3 rkl
250 g
hapankaalia
1
lihaliemikuutio
1 prk (120 g)
½ dl
siirappia
2 tl
meiramia
½ tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, Oivariini ja jauhot.
  2. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 30 min.
  3. Ota taikinasta n. 3/4. Kauli tai taputtele se jauhotetulla kädellä uunipannun pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla.
  4. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota ne Oivariinissa tilavassa kattilassa.
  5. Lisää joukkoon valutettu hapankaali, liemikuutio, smetana, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää.
  6. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
  7. Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi. Voitele levy munalla. Ota siitä leivinpyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle.
  8. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
  9. KAALI-PEKONIPIIRAKKA

  10. Lisää halutessasi täytteeseen 1 pak (120 g) fileepekonia. Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi keskilämmöllä. Lisää viimeisenä täytteeseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)