Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaalipiirakka hiivataikinalla

Hiivataikinaan tehty hapankaalipiirakka on ruokaisa ja maukas leivonnainen. Hapankaali tuo täytteeseen lisämakua. Voit tehdä piirakan myös ilman hapankaalia.

Kaalipiirakka hiivataikinalla
Kaalipiirakka hiivataikinalla

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja ja ristikko

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g (1 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 11 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 750 g kaalia
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 250 g hapankaalia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ dl siirappia
  • 2 tl meiramia
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, Oivariini ja jauhot.
  2. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 30 min.
  3. Ota taikinasta n. 3/4. Kauli tai taputtele se jauhotetulla kädellä uunipannun pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla.
  4. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota ne Oivariinissa tilavassa kattilassa.
  5. Lisää joukkoon valutettu hapankaali, liemikuutio, smetana, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää.
  6. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
  7. Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi. Voitele levy munalla. Ota siitä leivinpyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle.
  8. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.

KAALI-PEKONIPIIRAKKA

  1. Lisää halutessasi täytteeseen 1 pak (120 g) fileepekonia. Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi keskilämmöllä. Lisää viimeisenä täytteeseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search