Kaali-juustopiiras

Kaali-juustopiiras

1 h 10 min
keskitaso
220 kcal / 100g
2
4

Valmista kaali-juustopiiras täyttäväksi iltapalaksi tai tarjoa kasvispiirasta kahvipöydässä.

Ainekset

8 annosta

Taikina

125 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 pussi (1 1/2 dl = 105 g)
perunasosejauhetta
1 dl

Kaali-juustotäyte

500 g
kaalia , josta osa voi olla hapankaalia
1 iso
sipuli
1
porkkana
2 rkl
1 pussi (150 g)
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
siirappia
1 rkl
meiramia
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
1 dl

Ohje

  1. Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon ruokakerma. Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle.
  2. Valmista täyte: Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja pilko porkkana ohuiksi viipeleiksi tai suikaleiksi
  3. Lisää kattilaan Oivariini. Hauduta kaali, sipuli ja porkkana pehmeäksi kattilassa. Lisää joukkoon juusto, murennettu liemikuutio ja mausteet. Anna juuston sulaa hetki. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä hieman. Tarkista maku.
  4. Sekoita munat ja ruokakerma joukkoon. Kaada täyte pohjalle.
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
15 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
136 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)