Kahden suklaan torttu

Kahden suklaan torttu

55 min
keskitaso
382 kcal / 100g
1
0

Kahden suklaan torttu on suklaanystävän suosikki. Tarjoa kahden suklaan torttua kahvipöydässä.

Ainekset

12 palaa

Pohja

2
kananmunaa
1 ¼ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
¾ dl
¾ dl

Valkosuklaakuorrutus

130 g
valkosuklaata
½ dl

Pinnalle

1 dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, Oivariini ja maito.
  3. Voitele tasapohjainen pinnoitettu kakkuvuoka (tilavuus 2 l, halkaisija n. 24 cm). Jos käytät alumiinivuokaa, korppujauhota se voitelun jälkeen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Tasoita taikinan pinta.
  5. Paista suklaatorttu 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetkisen ennenkuin kumoat tortun.
  6. Kuorrutus: Sulata valkosuklaa varoen paksupohjaisessa kattilassa tai mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Lisää suklaasulaan kerma. Kuumenna vielä vähän ja sekoita tasaiseksi.
  7. Paahda mantelilastut puhtaalla, kuivalla ja puhtaalla pannulla. Jäähdytä
  8. Levitä kuorrutus jäähtyneelle torttupohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut.

Vinkki

Voit valmistaa tortun myös annosvuoissa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
382 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
152 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)