Kakku äidille

Kakku äidille

Äitienpäivänä hemmotellaan äitiä itsetehdyllä kakulla. Tämän helppo äitienpäiväkakku valmistuu nopeasti. Halutessasi voit korvata kaupan valmiin torttupohjan keksimurupohjalla. Ohjetta kannattaa hyödyntää myös muulloin, kun haluat tehdä jotain pikaisesti valmistuvaa herkkua.

30 min
helppo
186 kcal / 100g
3
4

Ainekset6 annosta

6 annosta
1
valmis torttupohja

Kostutukseen

1 dl
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
sokeria

Täyte

2 dl
1 prk (200 g)
1 (150 g)
kypsä banaani
1 - 2 rkl
sokeria
3 - 4 dl
mansikoita tai kotimaisia vadelmia

Koristeeksi

valmista kinuskikastiketta
nonparelleja
mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Laita kaupan valmis torttupohja tarjoiluvadille.
  2. Kostuta torttupohja vaniljamaidolla, varsinkin reunoilta.
  3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sen joukkoon rahka, ohuiksi viipaleiksi viipaloitu banaani ja sokeri.
  4. Lusikoi pohjalle rahkaseos. Lisää päälle marjat.
  5. Leikkaa kastikepurkin kulmaan aivan pieni reikä. Valuta kakulle kastikeraitoja juuri ennen tarjoilua. Viimeistele äitienpäiväkakku nonparelleilla ja yrttilehdillä.

Vinkki

* Korvaa halutessasi kaupan valmis torttupohja itsetehdyllä kauramurupohjalla. Murskaa monitoimikoneessa tai pussiin laitettuna kaulimella 1 pak (175 g) kaurakeksejä. Lisää joukkoon 50 g sulatettua voita. Peitä irtoreunaisen vuoan pohja (Ø n. 23 cm) leivinpaperilla. (Voit käyttää myös piirakkavuokaa, tällöin ei tarvita leivinpaperia). Taputtele muruseos pohjalle. Poista rengas lisättyäsi marjat kakun päälle ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
186 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)