
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 32 min
Yhteensä
2 h 22 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl raesokeria
Täyte
-
½ prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 pikari (150 g)
Valio Eila® hedelmäinen vadelma jogurttiaValio hedelmäiset jogurtit ovat pullollaan hedelmien ja marjojen raikkautta! Valio hedelmäinen jogurtti vadelma sisältää 24…
- 1½ tl sokeria
- 250 g tuoreita mansikoita
- 1-2 dl (100 g) tuoreita mustikoita
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Jaa 16 osaan ja pyöritä pulliksi (n. 50 g/pulla). Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat noin 0,5 - 1 cm toisistaan, neljään allekkaiseen riviin leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullakakku uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos pinta alkaa tummua, siirrä alimmalle tasolle ja jatka kypsentämistä kunnes kypsä.
Täyte
- Halkaise jäähtynyt pullakakku sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun.
- Siirrä pohja tarjoiluastiaan. Voitele tuorejuustolla. Lusikoi päälle sokerilla makeutettu jogurtti.
- Levitä marjat pohjalle, paloittele mansikat tarvittaessa.
- Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi kermavaahto marjojen päälle. Aseta pullakansi paikoilleen.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
28,6 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa