Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pullakakku

Kotoiset pikkupullat muuntuvat herkulliseksi kakkupohjaksi, kun pullat paistetaan sisarussämpylöiden tapaan. Koko komeus halkaistaan ja täytetään. Kakku on siten myös helppo annostella.

Pullakakku
Pullakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl raesokeria

Täyte


Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa 16 osaan ja pyöritä pulliksi (n. 50 g/pulla). Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat noin 0,5 - 1 cm toisistaan, neljään allekkaiseen riviin leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin liinan alla.
  4. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
  5. Paista pullakakku uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos pinta alkaa tummua, siirrä alimmalle tasolle ja jatka kypsentämistä kunnes kypsä.

Täyte

  1. Halkaise jäähtynyt pullakakku sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun.
  2. Siirrä pohja tarjoiluastiaan. Voitele tuorejuustolla. Lusikoi päälle sokerilla makeutettu jogurtti.
  3. Levitä marjat pohjalle, paloittele mansikat tarvittaessa.
  4. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi kermavaahto marjojen päälle. Aseta pullakansi paikoilleen.
  5. Tarjoa kahvipöydän herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 239 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 28,6 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search