Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kananmunatoast

Paista pannulla ruokaisat leivät, joiden kätköistä paljastuu yllätys: paprikapesään kypysnyt kananmuna! Mehevät sulatejuustoviipaleet hoitavat lämpimien leipien maustamisen ja rapsakka pekoni tuo lisämakua kananmunan seuraksi.

Kananmunatoast
Kananmunatoast

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 2 viipaletta amerikanpekonia
  • 2 paprika rengasta (leipäviipaleen paksuista)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 4
    Valio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
    Valio Koskenlaskija® e200 g cheddar sulatejuustoviipale laktoositon

Paistamiseen

  • 20 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 2 viipaletta amerikanpekonia
  • 2 paprika rengasta (leipäviipaleen paksuista)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 4 Valio Koskenlaskija® cheddar viipaleita

Paistamiseen

  • 20 g Valio Eila® voita

Ohje

  1. Irrota veitsellä tai pyöreällä muotilla leipäviipaleesta pyöreä pala. Laita tilalle paprikarengas, jota voit pienentää pätkäisemällä siitä osan pois.
  2. Paista pekonit pannulla rapeiksi, nosta sivuun. Lisää pekonirasvan joukkoon tarvittaessa vielä nokare voita. Nosta paprikaleivät pannulle, riko sisään kananmunat ja mausta ripauksella suolaa. Paista samanaikaisesti pannulla myös irrotetut leipäpalat.
  3. Kun kananmuna on hieman hyytynyt, nosta päälle sulatejuustoviipaleet.
  4. Paista, kunnes juusto hieman sulaa. Nosta päälle pekonit ja paistuneet leipäpalat.
  5. Tarjoa kanamunatoastit iltapalana tai salaatin kanssa lounaana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1