Reseptiyhteistyö
Kantarellipiirakka
Kantarellipiirakka on takuuvarma tarjottava syksyisiin kahvihetkiin. Kun voi käy uunin kautta, se saa hienostuneen, karamellisoituneen aromin, joka on omiaan sienten kanssa. Piirakassa on ihanan murea pohja ja mehevä täyte. Kerrassaan herkullista! Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
1 pkt (200 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 rkl vettä
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ tl suolaa
-
6 dl
vehnäjauhojaVoit kokeilla myös:
- 6 dl spelttijauhoja
Täyte
- 1½ l kantarelleja
- 1 Keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
150 g
Valio Juustomestarin juustoraastetta kolme juustoaValio Juustomestarin kolmen juuston juustoraaste yhdistää kolme klassikkojuustoa samaan pussiin: Valio Mustaleima®, Valio Keisarinna® ja…
- 2 keltuaista
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin piirakkapohja. Mittaa voi, vesi, öljy ja suolaa uuninkestävään vuokaan. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista, kunnes voi alkaa kuplia. Ota voiseos pois uunista ja sekoita joukkoon jauhot. Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Puhdista ja hienonna kantarellit. Kuori sekä hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja hienonnetut sipulit. Paista kullanruskeiksi.
- Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, juustoraaste ja keltuaiset. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon paistettu sieni-sipuliseos.
- Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta on ruskistunut kauniisti. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
ReseptiyhteistyöTämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 283 kcalProteiini 4,9 gHiilihydraatti 21,7 gRasva 19,2 gTyydyttynyt rasva 10,2 gRavintokuitu 2,5 gSuola 0,7 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











