Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka on takuuvarma tarjottava syksyisiin kahvihetkiin. Kun voi käy uunin kautta, se saa hienostuneen, karamellisoituneen aromin, joka on omiaan sienten kanssa. Piirakassa on ihanan murea pohja ja mehevä täyte. Kerrassaan herkullista! Resepti: Mari Moilanen.

Kantarellipiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (200 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6 rkl vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl
    vehnäjauhoja
    Voit kokeilla myös:
    • 6 dl spelttijauhoja

Täyte

  • 1½ l kantarelleja
  • Keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 150 g
    Valio Juustomestarin juustoraastetta kolme juustoa
    Valio Juustomestarin kolmen juuston juustoraaste yhdistää kolme klassikkojuustoa samaan pussiin: Valio Mustaleima®, Valio Keisarinna® ja…
    Valio kolmen juuston e150 g juustoraaste
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin piirakkapohja. Mittaa voi, vesi, öljy ja suolaa uuninkestävään vuokaan. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista, kunnes voi alkaa kuplia. Ota voiseos pois uunista ja sekoita joukkoon jauhot. Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Puhdista ja hienonna kantarellit. Kuori sekä hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja hienonnetut sipulit. Paista kullanruskeiksi.
  4. Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, juustoraaste ja keltuaiset. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon paistettu sieni-sipuliseos.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta on ruskistunut kauniisti. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 283 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 21,7 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.