Sienimuhennos

Sienimuhennos

Tuoreista sienistä valmistettu muhennos sopii lettujen ja munakkaiden täytteeksi tai keitettyjen perunoiden kanssa.

30 min
helppo
91 kcal / 100g
5
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ l (200 g )
kantarelleja , tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
Valio voita
tai Valio Oivariini® juoksevaa
1 (100 g)
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
3 - 4 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
¾ tl
suolaa
½ dl
persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Mausta.
  3. Tarjoa lettujen tai keitettyjen perunoiden kanssa tai munakkaan täytteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)