Sienimuhennos

Sienimuhennos

30 min
helppo
91 kcal / 100g
5
4

Tuoreista sienistä valmistettu muhennos sopii lettujen ja munakkaiden täytteeksi tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
½ l (200 g )
kantarelleja , tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
Valio voita
1 (100 g)
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
3 - 4 dl
ripaus
musta- tai valkopippuria
¾ tl
suolaa
½ dl
persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Voit käyttää mitä tahansa kauden ruokasieniä tai viljeltyjä sieniä. Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Mausta.
  3. Tarjoa lettujen tai keitettyjen perunoiden kanssa tai munakkaan täytteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä24.9.2014 kello 12:41
Hei, sienimuhennos valmistetaan ohjeessa laakeassa paistinpannussa, jossa neste haihtuu melko voimakkaasti. Tarkistin ohjeen ainemäärät vielä uudella kokeilulla ja lopputulos oli onnistunut. Mikäli muhennoksen valmistaa esim. pienessä kattilassa, voi nesteen määrää vähentää hiukan ohjeen määrästä.
Nimetön5.9.2014 kello 15:12
Minäkin jätän maidon pois.
Nimetön18.12.2013 kello 13:59
Lasagnen valkokastikkeen ohje on 1dl jauhoja ja litra maitoa niin tässä on jopa suhteessa enemmän nestettä kuin tuossa kastikeohjeessa. Valkokastike ennen juuston laittamista on melko juoksevaa eikä tätä tässä voisi kuvitellakaan muhennokseksi. Vain kerma ensin joukkoon ja sen jälkeen ohentaa varovasti maidolla niin ei tule sieni kettoa.