Kastike lampaalle

Kastike lampaalle
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kastike lampaalle

Kastike lampaalle

Vaikka kastike on helppotekoinen, se saavuttaa silti herkullisen kastikkeen kriteerit. Kastike on omiaan lammas- ja karitsaruoille, mutta sopii myös kastikkeeksi muulle tummalle lihalle.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 (125 g)
sipuli
1 varsi
tuoretta rosmariinia
2 rkl
½ tl
kardemummaa
½
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
½ - 1 rkl
maissitärkkelystä
1 prk (120 g)
1 rkl
Dijon-sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
rouhaisu
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se rosmariininoksan kanssa voissa. Mausta kardemummalla, murenna joukkoon liemikuutio.
  2. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. (Jos pidät paksummasta kastikkeesta, käytä 1 rkl.) Lisää seos pannulle ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
  3. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen n. 5 min.
  4. Poista rosmariininoksa. Kaada seos kannumaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa lammas- tai karitsaruokien kastikkeena. Kastike sopii hyvin myös muulle tummalle lihalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›