Kastike lampaalle

Kastike lampaalle

Vaikka kastike on helppotekoinen, se saavuttaa silti herkullisen kastikkeen kriteerit. Kastike on omiaan lammas- ja karitsaruoille, mutta sopii myös kastikkeeksi muulle tummalle lihalle.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 (125 g)
sipuli
1 varsi
tuoretta rosmariinia
2 rkl
½ tl
kardemummaa
½
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
½ - 1 rkl
maissitärkkelystä
1 prk (120 g)
1 rkl
Dijon-sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
rouhaisu
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se rosmariininoksan kanssa voissa. Mausta kardemummalla, murenna joukkoon liemikuutio.
  2. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. (Jos pidät paksummasta kastikkeesta, käytä 1 rkl.) Lisää seos pannulle ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
  3. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen n. 5 min.
  4. Poista rosmariininoksa. Kaada seos kannumaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa lammas- tai karitsaruokien kastikkeena. Kastike sopii hyvin myös muulle tummalle lihalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›