Kasvis-juustoröstit

Kasvis-juustoröstit

30 min
helppo
84 kcal / 100g
0
0

Kasvisröstit ovat mukava ateria sellaisenaan tai lisäke esimerkiksi liharuoille tai kalalle.

Ainekset

4 annosta
3 pussia (à 250 g)
kasvissuikaleita
150 g (3 dl)
2
kananmunaa
¾ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
½ dl
perunajauhoja

Paistamiseen

Omenakastike

1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
1 - 3 (200 g)
omenaa
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta persiljaa
ripaus
sokeria

Ohje

  1. Valmista omenakastike ensin: Sekoita kermaviili ja raejuusto. Lisää pienen pieniksi kuutioiksi leikatut omenat, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Mausta tarvittaessa ripauksella sokeria. Laita seos jääkaappiin odottamaan.
  2. Sulata kasvisuikaleet esim. mikrossa. Hienonna kasviksia hieman sauvasekoittimella. Sekoita kasviksiin muut ainekset.
  3. Kuumenna Oivariini paistinpannulla. Annostele kasviseosta reilun 1/2 dl:n annoksina pannulle ja muotoile paistinlastan avulla vajaan 1 cm:n paksuisia pihvejä. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin vaalean ruskeaksi.
  4. Kasvisröstien ja omenakastikeen lisäksi voit tarjota myös sokeroitua puolukkasurvosta.

Vinkki

Voit käyttää pakastekasvisten sijaan tuoreita kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, perunaa, juuriselleriä ja sipulia). Hienonna sipuli veitsellä ja raasta muut kasvikset karkealla terällä. Paistoaika on hieman pidempi kuin pakastekasviksia käytettäessä ja pihvien rakenteesta tulee hauraampi.
Lisukkeeksi
Porsaannoisetit pippurikermakastikkeessa
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)