Siirry sisältöön
Kasvis-juustoröstit

Kasvis-juustoröstit

Kasvisröstit ovat mukava ateria sellaisenaan tai lisäke esimerkiksi liharuoille tai kalalle.

Kasvis-juustoröstit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Paistamiseen

Omenakastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 1-3  (200 g) omenaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • ripaus sokeria

Ohje

  1. Valmista omenakastike ensin: Sekoita kermaviili ja raejuusto. Lisää pienen pieniksi kuutioiksi leikatut omenat, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Mausta tarvittaessa ripauksella sokeria. Laita seos jääkaappiin odottamaan.
  2. Sulata kasvisuikaleet esim. mikrossa. Hienonna kasviksia hieman sauvasekoittimella. Sekoita kasviksiin muut ainekset.
  3. Kuumenna Oivariini paistinpannulla. Annostele kasviseosta reilun 1/2 dl:n annoksina pannulle ja muotoile paistinlastan avulla vajaan 1 cm:n paksuisia pihvejä. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin vaalean ruskeaksi.
  4. Kasvisröstien ja omenakastikeen lisäksi voit tarjota myös sokeroitua puolukkasurvosta.

Vinkki

Voit käyttää pakastekasvisten sijaan tuoreita kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, porkkanaa, perunaa, juuriselleriä ja sipulia). Hienonna sipuli veitsellä ja raasta muut kasvikset karkealla terällä. Paistoaika on hieman pidempi kuin pakastekasviksia käytettäessä ja pihvien rakenteesta tulee hauraampi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 3,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search