Kebab

Kebab
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kebab

Kebab on ruoka, jonka voi nauttia riisin, ranskalaisten tai leivän kanssa. Oleellista ruokalajissa on kebabliha, tomaattinen kastike ja turkkilainen jogurtti. Kotitekoisena ruoan tulisuutta voi helposti säädellä itse.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 dl
jasmiiniriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
400 g
kebablihaa (pakaste)
2 - 3 dl

Tomaattikastike

1 rkl
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 mm (maustemitallinen)
chilijauhetta
1 tlk (390 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
ketsuppia

Tarjoiluun

8
pepperonia
200 g
jäävuorisalaattia
2
tomaattia

Ohje

  1. Aloita aterian valmistaminen laittamalla riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna Oivariini rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa paprikajauhe ja chili.
  3. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kebablihan paistamisen ajan.
  4. Paista kebabliha paistinpannulla tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Rakenna annokset lautasille. Levitä riisipedille kebabliha ja valuta pinnalle tomaattikastike. Lusikoi päälle jogurttia.
  6. Viimeistele annokset salaatilla, lohkotuilla tomaateilla ja pepperoneilla.
Vinkki

Vinkki

* Lisää tulisuutta ruokaan saat lisäämällä tomaattikastikkeeseen chiliä tai vaihtamalla pepperonit jalopenoiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.