Kebab

Kebab

30 min
helppo
134 kcal / 100g
5
4

Kebab on ruoka, jonka voi nauttia riisin, ranskalaisten tai leivän kanssa. Oleellista ruokalajissa on kebabliha, tomaattinen kastike ja turkkilainen jogurtti. Kotitekoisena ruoan tulisuutta voi helposti säädellä itse.

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 dl
jasmiiniriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
400 g
kebablihaa (pakaste)
2 - 3 dl

Tomaattikastike

1 rkl
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 mm (maustemitallinen)
chilijauhetta
1 tlk (390 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
ketsuppia

Tarjoiluun

8
pepperonia
200 g
jäävuorisalaattia
2
tomaattia

Ohje

  1. Aloita aterian valmistaminen laittamalla riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna Oivariini rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa paprikajauhe ja chili.
  3. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kebablihan paistamisen ajan.
  4. Paista kebabliha paistinpannulla tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Rakenna annokset lautasille. Levitä riisipedille kebabliha ja valuta pinnalle tomaattikastike. Lusikoi päälle jogurttia.
  6. Viimeistele annokset salaatilla, lohkotuilla tomaateilla ja pepperoneilla.

Vinkki

* Lisää tulisuutta ruokaan saat lisäämällä tomaattikastikkeeseen chiliä tai vaihtamalla pepperonit jalopenoiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)