Kebab

Kebab

30 min
helppo
134 kcal / 100g
4
4

Kebab on ruoka, jonka voi nauttia riisin, ranskalaisten tai leivän kanssa. Oleellista ruokalajissa on kebabliha, tomaattinen kastike ja turkkilainen jogurtti. Kotitekoisena ruoan tulisuutta voi helposti säädellä itse.

Ainekset

4 annosta
3 dl
jasmiiniriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
400 g
kebablihaa (pakaste)
2 - 3 dl

Tomaattikastike

1 rkl
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 mm (maustemitallinen)
chilijauhetta
1 tlk (390 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
ketsuppia

Tarjoiluun

8
pepperonia
200 g
jäävuorisalaattia
2
tomaattia

Ohje

  1. Aloita aterian valmistaminen laittamalla riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna Oivariini rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa paprikajauhe ja chili.
  3. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kebablihan paistamisen ajan.
  4. Paista kebabliha paistinpannulla tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Rakenna annokset lautasille. Levitä riisipedille kebabliha ja valuta pinnalle tomaattikastike. Lusikoi päälle jogurttia.
  6. Viimeistele annokset salaatilla, lohkotuilla tomaateilla ja pepperoneilla.

Vinkki

* Lisää tulisuutta ruokaan saat lisäämällä tomaattikastikkeeseen chiliä tai vaihtamalla pepperonit jalopenoiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön12.8.2015 kello 22:52
Tulisempi tomaattikastike: Purkki (400g) toomaatimurskaa 1-2 tuoreita Rawit Chilejä 2 valkosipulinkynttä 1tl jauhettua mustaapippuria 2 rkl hienonnettua oreganoa (myös tuore käy) 2 rkl hienonnettua basilikaa (myös tuore käy) 1 tl hienonnettua korianteria 2 rkl hyvää oliiviöljyä 1 rkl Kikkomania 2 rkl hienoa sokeria Valmistus. Laita tomaattimurska kattilaan ja kuumenna sitä, mutta älä-anna kiehua Murskeen lämmetessä, pilko chilit ( poista chileistä siemenet, mutta älä siemen kiinnikkeitä) Murskeen ollessa jo kuumaa, lisää kaikki ainekset sekaan. Sekoita hyvin keskenään. Laske lämpöä ja anna hautua kannen-alla hiljalleen n.20 - 30min. Mikäli Rawit chilit tuntuvat liian tulisilta voit myös kokeilla tuoreita jálapénoja. Kastike sopii erinomaisesti Kebab lihan kaveriksi, ja lihan suosittelen myös itse tekemään. Esim kotikokki.net:stä löytyy oivia ohjeita. Tuliselle soosille sopii kaveriksi myös taztziki, jonka jogurttinen pehmeys leikkaa tulisia makuja mainiosti.
Nimetön12.7.2013 kello 22:31
kebablihan voi myös tehdä itse: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/485832/Kebabliha%20ohje/ paljon parempaa kuin kaupan pakasteet
Nimetön12.4.2013 kello 19:19
paha mennä sanomaan