Kinkkukolmiot

Kinkkukolmiot

1 h 12 min
keskitaso
328 kcal / 100g
2
1

Kinkkukolmiot sopivat tarjottaviksi kahvipöydässä, välipalana maidon kera tai joulun aikaan glögin kanssa.

Ainekset

25 kpl

Taikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

75 g
savukinkkua
½ pussia (à 150 g)
pala (50 g)
purjoa
2 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
sinappia
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
mustapippuria myllystä

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
  2. Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Yhdistä täytteen ainekset.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Voitele taikinan reunat vedellä. Taita taikinapalat kolmioiksi ja ummista reunat haarukalla painellen.
  4. Voitele kolmiot munalla ja pistele haarukalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
19 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
192 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)