Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

6 h 45 min
haastava
171 kcal / 100g
12
17

Voileipäkakku on monelle juhlapöydän ehdoton kruunu. Tässä klassinen kinkkuversio, jossa pohjana on käytetty itse leivottua vuokaleipää.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1
vaalea vuokaleipä

Kostutukseen

n. 2 dl
kasvislientä

Kinkkutäyte

300 g
palvikinkkua tai suolalihaa
1 ½ dl
sinappi-kurkkusalaattia
1 prk (200 g)
1
paprika pieninä kuutioina
½ dl
purjoa hienonnettuna

Juustotäyte & -kuorrutus

1 prk (200 g)
½ pussia (à 130 g)
1 rasia (200g)
1 rasia
kirsikkatomaatteja
150 g
palvikinkkuviipaleita
tuoretta viikunaa
tuoreita yrttejä esim. herneen- tai vesikrassin versoja

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo
  2. Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.
  3. Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.
  4. Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)