
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
150 g Valio Eila® voita
Voit kokeilla myös -
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Täyte
- 0 kg mantelilastuja
- 0 kg säilykekirsikoita
- 0 kg rusinoita
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
- 0 kg mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta normaalia pikkupullia hiukan pienempiä pullia.
- Asettele pullat pitkänomaisen paistovuoan (esim. pahvinen Bruno tai voideltu, pinnoitettu vuoka) pohjalle kahteen riviin. Täytä pullarivien väli vielä pienemmillä pullilla. Lisää voinokareita, mantelilastuja, lohkottuja kirsikoita ja rusinoita.
- Leivo täytteen päälle ohut palmikko. Anna kohota.
- Voitele munalla. Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Annoksesta tulee 3 pitkulaista vuokapullaa. Paista mahdollinen ylimääräinen taikina pikkupulliksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
46,9 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
- säilykekirsikoita
- rusinoita
- raesokeria
- mantelilastuja