Kirsikkapulla

Kirsikkapulla

1 h 35 min
keskitaso
291 kcal / 100g
0
0

Kirsikkapulla tehdään paisto- tai leipävuokaan asettelemalla pikkupullia ja täytettä vuokaan. Tuloksena on näyttävä ja maukas pullapitko.

Ainekset

3 kpl

Pullataikina

5 dl
50 g
hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

mantelilastuja
säilykekirsikoita
rusinoita

Pinnalle

raesokeria
mantelilastuja

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta normaalia pikkupullia hiukan pienempiä pullia.
  4. Asettele pullat pitkänomaisen paistovuoan (esim. pahvinen Bruno tai voideltu, pinnoitettu vuoka) pohjalle kahteen riviin. Täytä pullarivien väli vielä pienemmillä pullilla. Lisää voinokareita, mantelilastuja, lohkottuja kirsikoita ja rusinoita.
  5. Leivo täytteen päälle ohut palmikko. Anna kohota.
  6. Voitele munalla. Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  8. Annoksesta tulee 3 pitkulaista vuokapullaa. Paista mahdollinen ylimääräinen taikina pikkupulliksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
8 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)