Laktoosittomat korvapuustit

Laktoosittomat korvapuustit

1 h 40 min
keskitaso
320 kcal / 100g
1
1

Perinteiset korvapuustit maistuvat myös laktoosittomina. Samasta taikinasta valmistuvat myös pikkupullat ja voisilmäpullat.

Ainekset

20 kpl
3 dl
30 g
hiivaa
1
kananmuna
¾ tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 ½ tl
kardemummaa
100 g
n. 8 1/2 dl
vehnäjauhoja

Täyte

75 g
¾ dl
sokeria
1 ½ rkl
kanelia

Voiteluun

1
kananmuna
1 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

mantelirouhetta tai raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi
  2. Alusta loput jauhot sekä pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä sille pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi.
  4. Leikkaa siitä terävällä veitsellä n. 3 cm:n paloja. Paina sormella jokaisen palan keskelle leikkaussuunnassa syvennys. Näin palan reunat nousevat ylös.
  5. Kohota liinan alla. Vatkaa munan joukkoon vaniljasokeri. Voitele kohonneet korvapuustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta.
  6. Paista 225 asteessa n. 10 min.

Vinkki

* Voit leipoa taikinasta ilman täytettä myös 30 kpl pikkupullia tai voisilmäpullia.* Tee puustit pieniin amerikanmuffinivuokiin. Aseta rullasta leikatut palat niihin leikkuupinta ylöspäin. Kohota, voitele ja ripota pinnalle mantelirouhetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min* Halutessasi voit korvata laktoosittomat maitotuotteet tavallisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
13 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)