Layered brownie eli kerrosbrownie

Reseptiyhteistyö: Riku Laine

Layered brownie eli kerrosbrownie

Layered brownie eli kerrosbrownie

Reseptiyhteistyö Riku Laine

Layered brownie eli kerrosbrownie

Molemmille käsille omat palat ja kinuskia kruunaamaan koko komeus. Nyt on viety herkullisuus uudelle tasolle – Valion Tubessa testattu ja toimivaksi todettu! Joko olet kokeillut?

14 Henkilölle
1 h
33 arvostelua

Ainekset14 Henkilölle

Brownie-taikina

150 g
100 g
taloussuklaata
2 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2
munaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Keksitaikina

125 g
1 ¼ dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
75 g
taloussuklaata paloiteltuna

Lisäksi

15 kpl
Domino-keksejä
1 prk
kinuskikermaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Ota pois liedeltä, lisää suklaa paloina ja sekoittele, kunnes tasaista.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja vaniljasokeri.
  3. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperoituun n. 18 x 25 cm uunivuokaan.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 12 min.
  6. Valmista keksitaikina: vatkaa huoneenlämpöinen ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaapalat joukkoon.
  7. Laita dominot esipaistetun brownien päälle. Lisää keksitaikina nokareina pinnalle. Jatka paistamista 20 min. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen koristelua ja tarjoilua.
  8. Keitä kinuskikerma keskilämmöllä kinuskikastikkeeksi, n. 10 min. Valuta brownien päälle.
  9. Leikkaa annospaloiksi ja nauti.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.