Lihamureke

Lihamureke

Mehevä lihamureke on mitä parhainta arkiruokaa, mutta myös erinomainen pyhäruoka. Mureke on nopea valmistaa paistovalmiiksi ja uuni hoitaa loput. Samanaikaisesti valmistuvat vaikka uuniperunat.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
½ dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
vajaa 1/2 tl (2 maustemitallista)
maustepippuria
ripaus (1 maustemitallinen)
valkopippuria
1 iso
sipuli
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa

Ohje

  1. Sekoita kerma, korppujauhot, muna ja mausteet keskenään. Anna turvota n. 10 min.
  2. Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile taikina murekkeeksi. Laita se uuninkestävään vuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista lihamureketta uunin alatasolla 200 asteessa 30 - 40 min tai kunnes kypsä. Kypsennysaikaan vaikuttavat murekkeen muoto ja paksuus
Lisukkeeksi
Perunanyytit
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)