Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisten arkiruokasuosikki. Laatikon voi valmistaa myös edelliseltä aterialta ylijääneestä perunamuusista. Tarjoa laatikon kanssa herneitä ja vihreää salaattia.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 1,2 kg
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
6 - 7 dl
2
kananmunaa
n. 700 g
jauhelihaa
100 g
sipulia
2
valkosipulin kynttä
n. 1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta ja lisää joukkoon maito ja munat.
  2. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää paiston loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja mausta. Lisää seos perunasoseeseen. Kaada uunivuokaan (n. 20 - 30 cm).
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›