Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisten arkiruokasuosikki. Laatikon voi valmistaa myös edelliseltä aterialta ylijääneestä perunamuusista. Tarjoa laatikon kanssa herneitä ja vihreää salaattia.

50 min
helppo
122 kcal / 100g
1
6

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 1,2 kg
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
6 - 7 dl
3
kananmunaa
n. 700 g
jauhelihaa
100 g
sipulia
2
valkosipulin kynttä
n. 1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta ja lisää joukkoon maito ja munat.
  2. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää paiston loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja mausta. Lisää seos perunasoseeseen. Kaada uunivuokaan (n. 20 - 30 cm).
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)