Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihaperunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisten arkiruokasuosikki. Laatikon voi valmistaa myös edelliseltä aterialta ylijääneestä perunamuusista. Tarjoa laatikon kanssa herneitä ja vihreää salaattia.

Lihaperunasoselaatikko
Lihaperunasoselaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¼ kg jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 6 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • n. 700 g jauhelihaa (700 g) jauhelihaa
  • 100 g sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 1½ tl suolaa (1,5 tl) suolaa
  • ⅓ tl valkopippuria

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta ja lisää joukkoon maito ja munat.
  2. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää paiston loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja mausta. Lisää seos perunasoseeseen. Kaada uunivuokaan (n. 20 - 30 cm).
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 8,1 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search