
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 850 g ruodotonta kalafileetä, esim. kirjolohta
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl korianterin siemeniä
- mustapippuria myllystä
-
½ dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Kastike
- 2 dl vettä
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ kalaliemikuutiota
- ¼ tl kurkumaa
- 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl tuoretta persiljaa
Kalan pinnalle
- 1-2 rkl tuoretta persiljaa
- 850 g ruodotonta kalafileetä, esim. kirjolohta
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl korianterin siemeniä
- mustapippuria myllystä
- ½ dl Valio Mustaleima™ raastetta
Kastike
- 2 dl vettä
- 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- ½ kalaliemikuutiota
- ¼ tl kurkumaa
- 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl tuoretta persiljaa
Kalan pinnalle
- 1-2 rkl tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita ruodottomaksi ja nahattomaksi perattu filee pienehköön, suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan. Valele kala limettimehulla. Rouhi morttelissa korianterin siemenet. Hiero kalan pintaan. Jauha pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle juustoraaste.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kala on lähes kypsä. Laita grillivastus päälle. Kypsennä vielä 3 - 5 min eli kunnes kala saa väriä. Tarkkaile paistumista, ettei pinta kuitenkaan pääse palamaan.
- Mittaa kattilaan vesi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon murennettu liemikuution puolikas, kurkuma ja suurustejauhe. Anna kiehua hiljalleen 1 min koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi limettimehu ja hienonnettu persilja.
- Ripota lohen pintaan aivan hienoksi leikattua persiljaa. Tarjoa lohen kanssa kastiketta, perunoita ja kasviksia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
128 kcal
Proteiini
12,6 g
Hiilihydraatti
2,1 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.