Maapähkinä-kinuskikakku

Maapähkinä-kinuskikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Maapähkinä-kinuskikakku

Maapähkinä-kinuskikakku

Maapähkinä, suklaa ja suolainen kinuski: mikä taivaallinen yhdistelmä. Varoitus! Vain todelliseen makeannälkään.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
150 g
suklaakeksejä
1 dl
suolapähkinöitä
75 g
1 prk (250 g)
2 ½ dl
fariinisokeria
2 rasiaa (à 200 g)
2
kananmunaa
1 dl
maapähkinävoita

Päälle

200
maitosuklaata
1 dl
1 dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät. Sulata voi. Sekoita muruseokseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen leipävuoan (n. 10 x 25 cm) tai pyöreän n. Ø 23 cm rengasvuoan pohjan ja reunojen väliin.
  3. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista uunissa 175 asteessa 10 min.
  4. Mittaa kattilaan Koskenlaskija ja fariinisokeri. Keitä muutama min, kunnes seos sakenee. Kaada kinuski paistetun pohjan päälle, säästä 1/2 dl kakun pinnalle.
  5. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja munat kuohkeaksi. Sekoita kevyesti joukkoon maapähkinävoi siten, että massa jää raidalliseksi. Kaada seos kinuskin päälle.
  6. Jatka paistamista vielä 30 min. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä mieluiten yön yli jääkaapissa.
  7. Levitä loppu kinuski jäähtyneen kakun päälle. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta levyltä, paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut. Kaada maitosuklaakuorrutus kakun päälle. Koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.