Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maapähkinä-kinuskikakku

Maapähkinä, suklaa ja suolainen kinuski: mikä taivaallinen yhdistelmä. Varoitus! Vain todelliseen makeannälkään.

Maapähkinä-kinuskikakku
Maapähkinä-kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g suklaakeksejä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g maustamaton laktoositon
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl (110 g) maapähkinävoita

Päälle

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl suolapähkinöitä

Ohje

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät. Sulata voi. Sekoita muruseokseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen leipävuoan (n. 10 x 25 cm) tai pyöreän n. Ø 23 cm rengasvuoan pohjan ja reunojen väliin.
  3. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista uunissa 175 asteessa 10 min.
  4. Mittaa kattilaan Koskenlaskija ja fariinisokeri. Keitä muutama min, kunnes seos sakenee. Kaada kinuski paistetun pohjan päälle, säästä 1/2 dl kakun pinnalle.
  5. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja munat kuohkeaksi. Sekoita kevyesti joukkoon maapähkinävoi siten, että massa jää raidalliseksi. Kaada seos kinuskin päälle.
  6. Jatka paistamista vielä 30 min. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä mieluiten yön yli jääkaapissa.
  7. Levitä loppu kinuski jäähtyneen kakun päälle. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta levyltä, paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut. Kaada maitosuklaakuorrutus kakun päälle. Koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 375 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 28,9 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search