Maapähkinä-kinuskikakku

Maapähkinä-kinuskikakku

50 min
keskitaso
367 kcal / 100g
8
13

Maapähkinä, suklaa ja suolainen kinuski: mikä taivaallinen yhdistelmä. Varoitus! Vain todelliseen makeannälkään.

Ainekset

12 annosta
150 g
suklaakeksejä
1 dl
suolapähkinöitä
75 g
1 prk (250 g)
2 ½ dl
fariinisokeria
2 rasiaa (à 200 g)
2
kananmunaa
1 dl
maapähkinävoita

Päälle

200
maitosuklaata
1 dl
1 dl
suolapähkinöitä

Ohje

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät. Sulata voi. Sekoita muruseokseen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen leipävuoan (n. 10 x 25 cm) tai pyöreän n. Ø 23 cm rengasvuoan pohjan ja reunojen väliin.
  3. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista uunissa 175 asteessa 10 min.
  4. Mittaa kattilaan Koskenlaskija ja fariinisokeri. Keitä muutama min, kunnes seos sakenee. Kaada kinuski paistetun pohjan päälle, säästä 1/2 dl kakun pinnalle.
  5. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja munat kuohkeaksi. Sekoita kevyesti joukkoon maapähkinävoi siten, että massa jää raidalliseksi. Kaada seos kinuskin päälle.
  6. Jatka paistamista vielä 30 min. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä mieluiten yön yli jääkaapissa.
  7. Levitä loppu kinuski jäähtyneen kakun päälle. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta levyltä, paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut. Kaada maitosuklaakuorrutus kakun päälle. Koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
24 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
121 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)