Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maidoton kasvispannukakku

Maidoton pannukakku sisältää kasviksia niin pannukakkutaikinassa kuin pannukakun päällä. Tämä kaurajuomapohjainen pannari maistuu niin ilta- kuin välipalana - miksei myös kevyenä lounaana.

Maidoton kasvispannukakku
Maidoton kasvispannukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 6½ dl
    Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
    Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
    Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl (40 g)
    hienoksi raastettua porkkanaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 prk (125 g) porkkanasosetta, esim. Piltti
  • 1 rkl öljyä

Tomaattimix

  • 250 g miniluumutomaatteja
  • 5 aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1½ dl tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl oreganoa
  • ¾ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kaurajuoma, munat, porkkanaraaste tai -sose sekä öljy (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljy). Sekoita. Jätä taikina turpoamaan.
  2. Halkaise tai viipaloi miniluumutomaatit, paloittele aurinkokuivatut tomaatit, hienonna persilja ja valkosipuli. Laita kasvikset ja mausteet kylmälle paistinpannulle ja jätä maustumaan.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko n. 30 x 40 cm) ja kypsennä uunin alaosassa ensin 10 min. Alenna lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä n. 20 min.
  4. Kun pannukakku on valmista, kuumenna tomaattimix nopeasti pannussa ja levitä pannukakulle.
  5. Tarjoa ilta- tai välipalana.

Porkkanavinkki

  1. Sosetta käyttämällä pannukakkuun tulee intensiivisempi porkkanan maku. Raasteella saat väriä ja rakennetta. Jos haluat jättää porkkanan pois, käytä vehnäjauhoja 3 ½ dl ja kaurajuomaa 7 dl. Valmista muuten samoin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 14,9 g
Rasva 3,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search