Maidoton kasvispannukakku

Maidoton kasvispannukakku

Maidoton pannukakku sisältää kasviksia niin pannukakkutaikinassa kuin pannukakun päällä. Tämä kaurajuomapohjainen pannari maistuu niin ilta- kuin välipalana - miksei myös kevyenä lounaana.

50 min
keskitaso
110 kcal / 100g
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
6 ½ dl
3
kananmunaa
1 dl (40 g)
hienoksi raastettua porkkanaa

tai 1 prkporkkanasosetta
1 rkl
öljyä

Tomaattimix

250 g
miniluumutomaatteja
5 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 ½ dl
tuoretta persiljaa
1
valkosipulin kynsi
1 tl
oreganoa
¾ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kaurajuoma, munat, porkkanaraaste tai -sose sekä öljy (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljy). Sekoita. Jätä taikina turpoamaan.
  2. Halkaise tai viipaloi miniluumutomaatit, paloittele aurinkokuivatut tomaatit, hienonna persilja ja valkosipuli. Laita kasvikset ja mausteet kylmälle paistinpannulle ja jätä maustumaan.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko n. 30 x 40 cm) ja kypsennä uunin alaosassa ensin 10 min. Alenna lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä n. 20 min.
  4. Kun pannukakku on valmista, kuumenna tomaattimix nopeasti pannussa ja levitä pannukakulle.
  5. Tarjoa ilta- tai välipalana.
Vinkki

Vinkki

Sosetta käyttämällä pannukakkuun tulee intensiivisempi porkkanan maku. Raasteella saat väriä ja rakennetta. Jos haluat jättää porkkanan pois, käytä vehnäjauhoja 3 ½ dl ja kaurajuomaa 7 dl. Valmista muuten samoin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›