Mansikka-scones

Mansikka-scones

25 min
helppo
284 kcal / 100g
1
0

Scone, sconssi, teeleipä... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Alun alkaen skotlantilainen scone on ollut kolmionmuotoinen. - Pikaleivonnainen se on joka tapauksessa, sillä kohotusaineena on leivinjauhe. Pyöräytä sconesit mansikkarahkasta tai vaihtoehtoisesti sitruunarahkasta ja nauti ne uunituoreina.

Ainekset

10 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 dl
1 prk (200 g)

Täyte

1 dl
mansikkahilloa
1 prk (200 g)

Paistamiseen

10 - 12
isoa Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja rahka. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Lusikoi taikina paperivuokiin. Voit vaihtoehtoisesti muotoilla taikinan jauhotetuin käsin pyöreiksi "pulliksi" leivinpaperille kahdelle uunipellille; litistä hiukan kädellä. Leivonnaiset saavat olla halkaisijaltaan 7 - 8 cm.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  4. Halkaise sconesit. Täytä sivelemällä ensin hiukan mansikkahilloa ja sitten mansikkarahkaa.
  5. Tarjoa teen, kahvin, kaakaon tai kylmän maidon kanssa
  6. SITRUUNA-SCONES

  7. Vaihda mansikkarahkan tilalle Valio maustettu rahka sitruuna. Käytä täytteessä sitruunarahkaa ja appelsiinimarmeladia tai lemon curdia. Valmista muuten samaan tapaan kuin Mansikka-scones.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
14 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
103 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)