Mansikka-scones

Mansikka-scones
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikka-scones

Mansikka-scones

Scone, sconssi, teeleipä... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Alun alkaen skotlantilainen scone on ollut kolmionmuotoinen. - Pikaleivonnainen se on joka tapauksessa, sillä kohotusaineena on leivinjauhe. Pyöräytä sconesit mansikkarahkasta tai vaihtoehtoisesti sitruunarahkasta ja nauti ne uunituoreina.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
15 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset10 kpl

10 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 dl
1 prk (200 g)

Täyte

1 dl
mansikkahilloa
1 prk (200 g)

Paistamiseen

10 - 12
isoa Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja rahka. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Lusikoi taikina paperivuokiin. Voit vaihtoehtoisesti muotoilla taikinan jauhotetuin käsin pyöreiksi "pulliksi" leivinpaperille kahdelle uunipellille; litistä hiukan kädellä. Leivonnaiset saavat olla halkaisijaltaan 7 - 8 cm.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  4. Halkaise sconesit. Täytä sivelemällä ensin hiukan mansikkahilloa ja sitten mansikkarahkaa.
  5. Tarjoa teen, kahvin, kaakaon tai kylmän maidon kanssa
  6. SITRUUNA-SCONES

  7. Vaihda mansikkarahkan tilalle Valio maustettu rahka sitruuna. Käytä täytteessä sitruunarahkaa ja appelsiinimarmeladia tai lemon curdia. Valmista muuten samaan tapaan kuin Mansikka-scones.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.