Mantelibrownies

Mantelibrownies
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mantelibrownies

Mantelibrownies

Kun mielesi tekee jotain hyvää, valmista näitä makean suklaisia ja mantelisia brownie-leivoksia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta
100 g
taloussuklaata
100 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Väliin ja pinnalle

100 g
kuorittuja manteleita

Tarjoiluun

2 ½ dl

Ohje

  1. Sulata suklaa mikrossa. Valitse niin tilava kulho, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää Oivariini. Kuumenna ja sekoittele niin että Oivariini rasvakin sulaa. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan.
  2. Lisää munat vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi.
  3. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Leivinpaperin sijasta voit voidella ja jauhottaa vuoan. Ripota taikinalle puolet mantelirouheesta. Lisää loppu taikina ja sen päälle loput mantelirouheesta.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Tummassa vuoassa kakku kypsyy vähän nopeammin.
  5. Tarjoa haaleana vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Brownie on sisältä suklaisen pehmeä ja hiukan kostea.* Jos vuokasi on liian iso, pienennä se näin: laita vuoan toiseen päähän rypistettyä alumiinifoliota tarvittava määrä. Laita vuokaan leivinpaperi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
369 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.