Mehevä suklaakerroskakku

Mehevä suklaakerroskakku

5 h 25 min
keskitaso
400 kcal / 100g
9
8

Buttercake on tyypillinen amerikkalainen kakku. Kakun mehevyyden takaa täyteläinen taikina.

Ainekset

16 annosta
175 g
3 dl
sokeria
6
keltuaista
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 ½ dl

Vuoan voiteluun

Suklaakuorrute

200 g
taloussuklaata kuutioina
200 g
2 dl
tomusokeria

Koristeeksi

tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneessa tai käsivatkaimella vaahdoksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää varovasti sekoittaen massaan.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  5. Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm pyöreä kakkuvuoka.
  6. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Paistamisen puolessavälissä voit peittää kakun leivinpaperilla, jolloin se ei tummu liikaa.
  7. Anna kakun vetäytyä vuoassa n. 10 min. ennen sen kumoamista.
  8. Suklaakuorrute

  9. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Ota kulho pois jäähtymään kun suklaa on sulanut.
  10. Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneella tai käsivatkaimella. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos voi-sokerivaahroon voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaisen pehmeää.
  11. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku keskeltä kahteen osaan. Täytä n. 1 dl:lla kuorrutetta.
  12. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle kauttaaltaan.
  13. Koristele mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
400 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
24 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

ValioAnna Koekeittiöltä15.11.2016 kello 15:20
Hei, aikaan on laskettu myös kakkupohjan jäähtymiseen tarvittava aika. Valmistusajan perässä olevasta kysymysmerkistä avautuu ikkuna, jossa valmistusaika on eritelty eri vaiheittain :).
Nimetön12.11.2016 kello 13:23
Miten tuon tekemiseen voi kulua 5h 25 min ?
Nimetön10.5.2015 kello 0:04
Nam.