Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 55 min
Yhteensä
5 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 6 keltuaista
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Vuoan voiteluun
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Suklaakuorrute
- 200 g taloussuklaata kuutioina
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi
- 0 kg tuoreita mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneessa tai käsivatkaimella vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää varovasti sekoittaen massaan.
- Sekoita lopuksi joukkoon maito.
- Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm pyöreä kakkuvuoka.
- Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Paistamisen puolessavälissä voit peittää kakun leivinpaperilla, jolloin se ei tummu liikaa.
- Anna kakun vetäytyä vuoassa n. 10 min. ennen sen kumoamista.
Suklaakuorrute
- Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Ota kulho pois jäähtymään kun suklaa on sulanut.
- Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneella tai käsivatkaimella. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos voi-sokerivaahroon voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaisen pehmeää.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku keskeltä kahteen osaan. Täytä n. 1 dl:lla kuorrutetta.
- Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle kauttaaltaan.
- Koristele mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
421 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
44,6 g
Rasva
24,8 g
Tyydyttynyt rasva
13,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- tuoreita mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.