Mustaherukkajuustokakku

Mustaherukkajuustokakku

Mustaherukkajuustokakku ihastuttaa raikkaudellaan. Mehevä marjahilloke tuo makua ja toimii kastikkeena kakulle.

4 h 30 min
keskitaso
287 kcal / 100g
7
16

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
digestivekeksejä
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 rasiaa (à 200 g)
100 g
mustaherukoita

Pinnalle

200 g
mustaherukoita
1 dl
hillosokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
  2. Murenna keksit. Lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna ja soseuta mustaherukat.
  4. Lisää kiehuvaan mustaherukkasoseeseen valutetut liivatteet. Sekoita. Anna jäähtyä hiukan.
  5. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Nostele sekaan lopuksi kermavaahto.
  6. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai yön yli.
  7. Keitä mustaherukoita ja hillosokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 min. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Irrota kakku vuoasta veistä tai pientä lastaa apuna käyttäen. Kaada mustaherukkahilloke kakun päälle.
  8. Tarjoa marjaisa kakku juhlapöydässä kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)