Naanleipä

Naanleipä

1 h 5 min
keskitaso
270 kcal / 100g
38
38

Naanleipä on tunnettu intialaisesta keittiöstä, ja se sopii hyvin erilaisten lämpimien ja kylmien kastikkeiden lisäkkeeksi.

Ainekset

12 kpl
2 dl
2 dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
50 g

Voiteluun

30 g

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.
  3. Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa 5 - 7 min. Kauli ensimmäisten leipien paistuessa pöydällä seuraavat 4 leipää. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paista. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.
  4. Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä leivät.

Vinkki

* Leivinpaperia ei voi käyttää, koska se ei kesta 275 asteen lämpöä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
10 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)