
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 pussi (60 g) mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 5-6 dl (250 g) mansikoita viipaleina
- 1¼ dl sokeria
-
4 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa hienonnettuna
- 2 tl vaniljasokeria
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Pinnalle
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl (150 g) mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Vuoraa pesty ja kuivattu kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sokeroi ohuiksi viipaleiksi leikatut mansikat. Lisää jogurtti, hienonnettu yrtti ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
- Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 1 rkl appelsiinitäysmehua (tai vettä). Purista liotusvesi liivatteista. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hiukan jäähtyneenä jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.
- Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita. Lisää keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Lisää loput täytteestä. Kostuta viimeinen kakkulevy leikkauspinnan puolelta. Laita vuokaan leikkauspinta alaspäin.
- Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai 4 - 6 tuntia. Kumoa. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
203 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
20 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa