Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Saksalainen mansikka-jogurttikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Tässä mansikkakakussa maistuu hyydytetty jogurttitäyte. Koristele kakku mansikoilla ja kermavaahdolla.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
5 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 pussi (60 g)
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl

Täyte

4
liivatelehteä
5 - 6 dl
mansikoita viipaleina
1 ¼ dl
sokeria
4 dl
1 rkl
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa hienonnettuna
2 tl
vaniljasokeria
3 dl

Pinnalle

1 dl
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
    Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
  4. Vuoraa pesty ja kuivattu kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sokeroi ohuiksi viipaleiksi leikatut mansikat. Lisää jogurtti, hienonnettu yrtti ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
  6. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 1 rkl appelsiinitäysmehua (tai vettä). Purista liotusvesi liivatteista. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hiukan jäähtyneenä jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.
  7. Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita. Lisää keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Lisää loput täytteestä. Kostuta viimeinen kakkulevy leikkauspinnan puolelta. Laita vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  8. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai 4 - 6 tuntia. Kumoa. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›