Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Saksalainen mansikka-jogurttikakku

5 h 30 min
keskitaso
212 kcal / 100g
3
3

Tässä mansikkakakussa maistuu hyydytetty jogurttitäyte. Koristele kakku mansikoilla ja kermavaahdolla.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 pussi (60 g)
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl

Täyte

4
liivatelehteä
5 - 6 dl
mansikoita viipaleina
1 ¼ dl
sokeria
4 dl
1 rkl
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa hienonnettuna
2 tl
vaniljasokeria
3 dl

Pinnalle

1 dl
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
  4. Vuoraa pesty ja kuivattu kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sokeroi ohuiksi viipaleiksi leikatut mansikat. Lisää jogurtti, hienonnettu yrtti ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
  6. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 1 rkl appelsiinitäysmehua (tai vettä). Purista liotusvesi liivatteista. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hiukan jäähtyneenä jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.
  7. Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita. Lisää keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Lisää loput täytteestä. Kostuta viimeinen kakkulevy leikkauspinnan puolelta. Laita vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  8. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai 4 - 6 tuntia. Kumoa. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä6.5.2015 kello 13:24
Hei, kakun voi tarvittaessa pakastaa, mutta täyte voi muuttua hiukan vetisemmäksi. Sulatus kannattaa tehdä hitaasti jääkaappilämpötilassa.
Nimetön21.4.2015 kello 10:40
Voiko täytetyn ( ei tietysti koristellun) kakun pakastaa?
Nimetön20.7.2013 kello 20:45
Täyte voitti meidän täytekäkun täyte kilpailun. osallistujia oli 4: mansikka-sitruuna, vadelma-valkosuklaa, Daim-vadelma ja tämä mansikka -jogurtti.