Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahdettua ankanrintaa ja vadelmaviinietikkakasti

Ankanrinta paistetaan omassa rasvassaan, jolloin pinnasta tulee ihanan rapea. Marjainen viinietikkakastike täydentää ankan riistaisen maun.

Paahdettua ankanrintaa ja vadelmaviinietikkakasti
Paahdettua ankanrintaa ja vadelmaviinietikkakasti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 ankanrintaa
  • 1 dl timjamia hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 dl öljyä

Vadelmaviinietikkakastike

  • 2 rkl sokeria
  • ¾ dl vadelmaviinietikkaa
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl riistafondia
  • 2½ dl vettä
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl (50 g) vadelmia
  • 3-4 vartta tuoretta timjamia
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Laita ankanrinnat vuokaan. Hiero pintaan yrtit sekä öljy. Peitä hyvin. Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Valmista kastike: Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää vadelmaviinietikka, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää kattilaan voi, hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynsi ja paista kuultavaksi. Lisää fondi, vesi, punaviini, vadelmat ja tuoreet yrtit ja keitä haihduttaen puoleen määrään. Siivilöi ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon lopuksi ennen tarjoilua.
  3. Asettele ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja paahda keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja pinta saanut kauniin värin. Ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä rinnat uunissa 150 asteessa noin 10 min tai kunnes sisälämpötila on noin 58 astetta. Anna vetäytyä 5 - 10 min ja leikkaa viipaleiksi.
  4. Asettele viipaloidut ankanrinnat kuumille lautasille ja kaada päälle kastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 175 kcal
Proteiini 13,6 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search