Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pääsiäispaella

Paellasta erittäin maukas pääsiäisversio, johon ihanaa mehevyyttä ja makua tulee lammasmakkarasta ja smetanasta. Pääsiäispaella sopii erittäin hyvin pääsiäisen tuhdimpaan tyyliin, johon raikkautta tulee viimeistelyn appelsiinista.

Pääsiäispaella
Pääsiäispaella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl kanalientä
  • 400 g broilerin paistileikkeitä
  • 250 g mausteista raakamakkaraa, esim. karitsamakkaraa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 paprika
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 3 laakerinlehteä
  • ½ g sahramia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 nippu (500 g) tuoretta, vihreää parsaa
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Koristeluun

  • 1 appelsiini

Ohje

  1. Lämmitä kanaliemi ja laita sivuun odottamaan.
  2. Leikkaa broilerin leikkeet ja makkarat isohkoiksi paloiksi. Ruskista isossa korkeareunaisessa pannussa voissa. Hienonna kevätsipulin vaaleat osat (säästä varret viimeistelyyn), valkosipulit, tomaatit, paprika ja lehtipersilja. Lisää pannulle ja paista sekoitellen muutama minuutti.
  3. Lisää riisi, kaikki mausteet ja valkoviini, kiehauta.
  4. Lisää kanalientä pannulle muutamassa erässä, anna liemen imeytyä ennen seuraavaa lisäystä. Keitä miedolla lämmöllä kokonaisuudessaan n. 15 min.
  5. Leikkaa parsa parin sentin paloiksi ja viipaloi chili. Sekoita ne paellan joukkoon smetanan kanssa. Kuumenna ja tarkista, että neste on imeytynyt seokseen ja riisi on kypsää. Siirrä pois levyltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.
  6. Koristele hienonnetuilla kevätsipulin varsilla ja appelsiinilohkoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 118 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search