Pannukakku

Pannukakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pannukakku

Onko hakusessa maailman paras pannari? Mikäli teitä on uskominen, tässä saattaa hyvinkin olla sellainen. Pannukakku on lapsiperheiden suosikki, mutta se maistuu myös vanhemmille herkkusuille. Hernekeiton jälkiruokana pannukakku on ehdoton valinta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
135135 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
1 l
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen vatkaamalla munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.
  3. Anna turvota 30 min.
  4. Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan).
  5. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle.
  6. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.
  7. Tarjoa pannukakun lisänä

  8. marjasurvosta tai hilloa
  9. Valio kuohukermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna
  10. Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
  11. Valio maustettua rahkaa vanilja tai sitruuna
Vinkki

Vinkki

Lisää pannukakkutaikinaan 1 - 2 porkkanaa tai omenaa raastettuna tai kinkkua tai ruskistettua pekonia pieninä kuutioina. Jätä suolaisesta pannukakusta sokeri pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.