Pannukakku

Pannukakku

1 h 10 min
helppo
164 kcal / 100g
163
140

Onko hakusessa maailman paras pannari? Mikäli teitä on uskominen, tässä saattaa hyvinkin olla sellainen. Pannukakku on lapsiperheiden suosikki, mutta se maistuu myös vanhemmille herkkusuille. Hernekeiton jälkiruokana pannukakku on ehdoton valinta.

Ainekset

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
1 l
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen vatkaamalla munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.
  3. Anna turvota 30 min.
  4. Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan).
  5. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle.
  6. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.
  7. Tarjoa pannukakun lisänä

  8. marjasurvosta tai hilloa
  9. Valio kuohukermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna
  10. Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
  11. Valio maustettua rahkaa vanilja tai sitruuna

Vinkki

Lisää pannukakkutaikinaan 1 - 2 porkkanaa tai omenaa raastettuna tai kinkkua tai ruskistettua pekonia pieninä kuutioina. Jätä suolaisesta pannukakusta sokeri pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (140)

Nimetön1.11.2018 kello 18:38
APUA! Mitä teen jos taikinaa sekoittaessa en saa sitä tasoittumaan vaan vehnäjauhot ovat kokkareina
Nimetön30.8.2018 kello 15:44
kokeilin tällä reseptillä ekaa kertaa,näyttää ja tuoksuu hyvältä ainakin,kohta pääsee maistamaan kahvin kanssa,tein makean pannukakun et mul on suolan sijasta sokeria :)
Nimetön26.8.2018 kello 1:01
Tällä reseptillä olen saanut todella onnistuneita pannukakkuja monta kertaa! Pannukakusta tulee kaunis, varsin paksu ja pehmeä sisältä.