
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3.4
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 11 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 rkl raesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ rkl kanelia
- ½ tl kardemummaa
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (huom! kuvassa pulla tehty kahteen ½-peltiin). Painele taikina pellille tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
- Levitä Oivariini ja mausteet taikinan pintaan.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
281 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
42,4 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa