Peltipulla

Peltipulla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Peltipulla

Peltipulla on oikotie lämpimään, tuoreeseen pullaan. Taikinan saa jättää löysäksi, kun sormiin tarttumisesta ei tarvitse olla huolissaan. Tällöin taikinalle riittää yksi kohotus ja pulla on erityisen pehmoista.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
kohotus
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
5 dl
50 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
kananmuna
11 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Pinnalle

3 rkl
2 rkl
raesokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ rkl
kanelia
½ tl
kardemummaa

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (huom! kuvassa pulla tehty kahteen ½-peltiin). Painele taikina pellille tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  4. Levitä Oivariini ja mausteet taikinan pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
3,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›