Peltipulla

Peltipulla

Peltipulla on oikotie lämpimään, tuoreeseen pullaan. Taikinan saa jättää löysäksi, kun sormiin tarttumisesta ei tarvitse olla huolissaan. Tällöin taikinalle riittää yksi kohotus ja pulla on erityisen pehmoista.

1 h 5 min
helppo
273 kcal / 100g
1
2

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
5 dl
50 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
kananmuna
11 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Pinnalle

3 rkl
2 rkl
raesokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ rkl
kanelia
½ tl
kardemummaa

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (huom! kuvassa pulla tehty kahteen ½-peltiin). Painele taikina pellille tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  4. Levitä Oivariini ja mausteet taikinan pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
3,7 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)