Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl tomusokeria
- ½ tl leivinjauhetta
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl limetin mehua
Täyte
- 0 kg sitruunaruohoa (pala)
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 5 kaffirlimetinlehteä
- 1 rkl limetin- tai sitruunankuorta
-
4 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 3 kananmunaa
- ½ dl sokeria
Pinnalle
- ½ dl ruokokidesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu voi. Nypi taisaiseksi, murumaiseksi seokseksi.
- Raasta pestyn limetin kuori (laita sivuun) ja purista mehu. Lisää limemehu jauho-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
- Poista sitruunaruohosta kuivat ulommaiset lehdet. Painele ruohoa veitsen hamarapuolella, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat. Laita kerma, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja limetin kuoriraaste kattilaan. Keitä keskiteholla, kunnes neste on haihtunut puoleen.
- Siivilöi kerma. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, piimä, munat ja sokeri.
- Painele taikina piirakkavuoan (10 x 35 cm) pohjalle ja raunoille. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja nostaa piirakkavuokaan. Paina taikinan päälle tiivisti leivinpaperi. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
- Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Ota leivinpaperi pois piirakkapohjan päältä. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 30 min, kunnes piirakka on kauttaaltaan hyytynyt.
- Jäähdytä piirakka hyvin. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 t, mielellään seuraavaan päivään.
- Ennen tarjoilua: Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Sulata kaasupolttimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
208 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
18,5 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunaruohoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











