Mausteinen piimälimppu

Mausteinen piimälimppu

2 h 35 min
keskitaso
220 kcal / 100g
7
13

Mausteinen limppu maistuu voin ja juuston kanssa. Itsetehty limppu on myös oivallinen lahja ystäville.

Ainekset

2 limppua
5 dl
50 g
hiivaa
1 dl
siirappia
½ rkl
pomeranssinkuorta tai anista
½ rkl
fenkolia
½ rkl
kuminaa
½ rkl
suolaa
5 dl
ruisjauhoja
8 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
50 g

Ohje

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  2. Sekoita joukkoon vielä siirappi ja mausteet.
  3. Lisää hiljalleen sekoittaen jauhot taikinaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää taikinaan halutessasi pehmeä tai sulatettu voi. (Huom. taikina on selvästi kovempaa / kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina.) Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta 2 limppua. Aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Voit käyttää halutessasi voideltuja ja korppujauhotettuja leipävuokia. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 min.
  5. Pistele kohonneet limput haarukalla. Voitele halutessasi piimällä.
  6. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsiä. Peitä limput tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana, jos ne tummuvat liikaa.

Vinkki

Voitele limput piimän sijasta kiehautetulla vesi-siirappiseoksella (3 rkl vettä + 3 rkl tummaa siirappia). Tee se kypsennyksen jälkeen. Näin saat limppuihin kauniin kiiltävän pinnan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
1 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (13)

Nimetön2.4.2018 kello 13:11
Fenkolia olisi voinut olla vähemmän. Limppu maistui lakritsilta.
Nimetön9.12.2017 kello 19:52
Täällä Ruotsissa ei ole hiivaleipä jauhoja mitä voisi laittaa sen sijasta.
ValioAnna Koekeittiöltä2.8.2016 kello 14:17
Hei, ruissihtijauhot käy hyvin.