Siirry sisältöön
Mausteinen piimälimppu

Mausteinen piimälimppu

Mausteinen limppu maistuu voin ja juuston kanssa. Itsetehty limppu on myös oivallinen lahja ystäville.

Mausteinen piimälimppu

Ainesosat

limppua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • ½ rkl pomeranssinkuorta tai anista
  • ½ rkl fenkolia
  • ½ rkl kuminaa
  • ½ rkl suolaa
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  2. Sekoita joukkoon vielä siirappi ja mausteet.
  3. Lisää hiljalleen sekoittaen jauhot taikinaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää taikinaan halutessasi pehmeä tai sulatettu voi. (Huom. taikina on selvästi kovempaa / kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina.) Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikinasta 2 limppua. Aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Voit käyttää halutessasi voideltuja ja korppujauhotettuja leipävuokia. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 min.
  5. Pistele kohonneet limput haarukalla. Voitele halutessasi piimällä.
  6. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsiä. Peitä limput tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana, jos ne tummuvat liikaa.

Vinkki

Voitele limput piimän sijasta kiehautetulla vesi-siirappiseoksella (3 rkl vettä + 3 rkl tummaa siirappia). Tee se kypsennyksen jälkeen. Näin saat limppuihin kauniin kiiltävän pinnan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 41,8 g
Rasva 1,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 4,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search