Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto

Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto

25 min
keskitaso
51 kcal / 100g
4
0

Hienostunut keitto sopii alkuruoaksi. Samettinen porkkanakeitto viimeistellään ilmavalla piparjuurivaahdolla.

Ainekset

6 annosta
1 l
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
500 g
porkkanoita
100 g
juuriselleriä
1 pieni
sipuli
½ pkt (à 250 g)
¼ tl
valkopippuria
½ tl
muskottipähkinää

Piparjuurivaahto

1 dl
n. 1 rkl
piparjuuritahnaa
ripaus
sokeria

Ohje

  1. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi (15-20 min).
  2. Lisää kuutioitu sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Mausta keitto.
  3. Valmista piparjuurivaahto. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon piparjuuritahnaa (maista vaahtoa piparjuurella maustamisen jälkeen ja lisää hieman piparjuurta, jos haluat) ja lisää ripaus sokeria. Tarjoa keiton kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)