Poro-kasvispata

Poro-kasvispata

1 h 15 min
keskitaso
93 kcal / 100g
1
2

Yksi kotimaan suosikki herkuista on poronliha. Perinteisen käristyksen tilalle voit valmistaa monipuolisen pataruoan.

Ainekset

6 annosta
300 g
poronkäristyslihaa
1 pkt (120 g)
fileepekonia
1 (150 g)
sipuli
2 - 3 (300 g)
porkkanaa
1 (150 g)
punainen paprika
½
purjoa
1 dl (85 g)
hillosipuleita
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
1 dl
lihalientä

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Sulata poronkäristys. Hienonna poron liha hienommaksi veitsellä. Suikaloi pekoni. Kypsennä pekonia padassa ja lisää poronliha. Paahda hetki.
  2. Kuutioi kasvikset isoiksi paloiksi, n. 3 x 3 cm. Lisää ne lihan joukkoon. Mausta. Kaada kerma ja lihaliemi pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä liedellä kannen alla miedolla lämmöllä n. 45 min.
  3. Tarjoa perunasoseen tai riisin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)