Poropiiras

Reseptiyhteistyö: Mari

Poropiiras

Reseptiyhteistyö: Mari

30 min

Helppo poropiirakka valmistuu valmiin lehtitaikinalevyn päälle. Täyteläinen tuorejuustotäyte on ihana pari voimakkaalle kylmäsavuporolle.

Ainekset

600 g
lehtitaikinaa, esim Myllyn paras iso lehtitaikina
150 g
200 g
80 g
kylmäsavuporoa
1 nippu
rucolaa
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Ota lehtitaikina sulamaan. Kun taikina on sulanut kauilintakelpoiseksi, kauli sitä hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina pellille.
  2. Viillä piiraalle reunat veitsellä n. 1,5 cm reunasta ikäänkuin kehystäisit piiraan. Näin reunat nousevat kauniimmin.
  3. Yhdistä ranskankerma ja tuorejuusto ja levitä pohjan päälle. Jätä reunaosio ilman täytettä.
  4. Lisää päälle hienonnettu poro.
  5. Paista uunissa 200 astessa n. 20 min tai kunnes piiras näyttää valmiilta ja muhkealta.
  6. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja lisää päälle tuoretta rucolaa ja timjamia,
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö