
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 dl vettä
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl perunasosejauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
- 1 (100 g) sipuli
- 1 paprika
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl rouhittua mustapippuria
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 3 kananmunaa
-
150 g
Valio Polar® Täyteläinen juustoaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunamuusiin. Sekoita nopeasti, älä vaivaa.
- Painele taikina irtopohjavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille (taikinareunojen korkeus 2-3 cm).
Täyte
- Hienonna poro ja kuorittu sipuli. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
- Paista poro, sipuli ja paprika voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Mausta poro-kasvisseos pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
- Yhdistä kerma, crème fraîche, munat, raastettu juusto ja persilja kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon poro-kasvisseos. (Ota seosta 1 - 2 rkl talteen koristelua varten.)
- Kaada täyte piirakkapohjalle. Ripota pinnalle poro-kasvisseosta.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa piirakka haaleana sellaisenaan tai vihersalaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
12,3 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa