Pullakranssi

Pullakranssi

1 h 30 min
keskitaso
319 kcal / 100g
4
8

Herkullinen pullakranssi on oikea moniottelija, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin niin arkena kuin juhlassa. Tämä herkullinen pullakranssi onnistuu myös niiltä, jotka vierastavat letittämistä, sillä kranssi kiepautellaan huolettomasti kierteiseksi vain kahdella hännällä.

Ainekset

12 viipaletta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

50 g
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
1 rkl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, voi huoneenlämpöisenä. Levitä täyte levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
  5. Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Asettele pitko ympyrän muotoon, nipistä päät yhteen. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä.
  6. Paista kranssi uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)