Pullakranssi

Pullakranssi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pullakranssi

Pullakranssi

Herkullinen pullakranssi on oikea moniottelija, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin niin arkena kuin juhlassa. Tämä herkullinen pullakranssi onnistuu myös niiltä, jotka vierastavat letittämistä, sillä kranssi kiepautellaan huolettomasti kierteiseksi vain kahdella hännällä.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
20 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 viipaletta

12 viipaletta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

50 g
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
1 rkl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, voi huoneenlämpöisenä. Levitä täyte levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
  5. Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Asettele pitko ympyrän muotoon, nipistä päät yhteen. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä.
  6. Paista kranssi uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
319 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›