Queso fundido eli sulatettu juustonachos

Queso fundido eli sulatettu juustonachos

Illanistujaisten ehdoton herkku on meksikolaishenkinen Queso fundido. Varmista oikea ajoitus valmistelemalla ruoka etukäteen. Se on parhaimmillaan kuumana, juuri uunista tullessaan!

Ainekset6 annosta

6 annosta

Tomaatti-jauhelihakastike

1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 tl
suolaa
n. 1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 iso (250 g)
sipuli
2 (350 g)
paprikaa , punainen ja keltainen
1 - 3
punaista chilipalkoa
3 (300 g)
tomaattia

Väliin ja päälle

200 g
Valio Salaneuvos® juustoa raastettuna

tai 1 pussiValio Juustomestarin cheddar raastetta

Lisäksi

1 pussi
nachos-chipsejä

Pinnalle

1 iso (120 g)
tomaatti
1 dl
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Ohje

  1. Mittaa Oivariini pannulle. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää suola ja paprikajauhe.
  2. Hienonna sipuli, paprikat ja chilipalot, josta siemenet on poistettu. (Käytä chiliä maun ja palkojen voimakkuuden mukaan. Lisää halutessasi määrää, jos pidät tulisuudesta.) Lisää pannulle. Lisää hienonnetut tomaatit. Paista, kunnes pehmeitä.
  3. Nosta pannu levyltä.
  4. Lado ison valurautaisen paistinpannun tai laakean uunivuoan (n. 30 x 22 cm) pohjalle n. puolet jauhelihaseoksesta.
  5. Ripottele jauhelihakerroksen päälle puolet juustoraasteesta.
  6. Lisää loppu jauhelihaseos ja sen päälle loppu juustoraaste.
  7. Gratinoi uunissa 250 asteessa 10 - 12 min tai kunnes juusto on sulanut.
  8. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Koristele uunista tullut vuoka tomaattikuutioilla ja hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla.
  9. Tarjoa kuumana nachos-chipsien kanssa. Sopii esim. illanistujaisruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)