Raikas sitruunatorttu

Raikas sitruunatorttu

Anna sitruunatortun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, jotta täyte kiinteytyy. Tarjoa paloiteltujen hedelmien kanssa.

1 h 5 min
keskitaso
257 kcal / 100g
11
12

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (3,3 dl)
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
1 (n. 1 dl)
sitruunan mehu
2 tl
sitruunankuorta

Tarjoiluun

papaijaa
kiiviä
viinirypäleitä
minttua

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää halutessasi hyvin pestyn sitruunan kuori joukkoon.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min
  4. Sekoita hedelmäkuutiot keskenään. Mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita. Tarjoa sitruunatorttua hedelmien kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)