Raikas sitruunatorttu

Raikas sitruunatorttu

1 h 5 min
keskitaso
256 kcal / 100g
10
12

Anna sitruunatortun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, jotta täyte kiinteytyy. Tarjoa paloiteltujen hedelmien kanssa.

Ainekset

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (3,3 dl)
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
1 (n. 1 dl)
sitruunan mehu
2 tl
sitruunankuorta

Tarjoiluun

papaijaa
kiiviä
viinirypäleitä
minttua

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää halutessasi hyvin pestyn sitruunan kuori joukkoon.
  3. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min
  4. Sekoita hedelmäkuutiot keskenään. Mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita. Tarjoa sitruunatorttua hedelmien kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)