Ranskismättö

Ranskismättö

40 min
helppo
241 kcal / 100g
3
5

Rentoa ruokaa! Uuniranskiset saavat nyt astetta jalostetumman version. Lisää makkaraperunoiden joukkoon myös lihapullia ja peperonia/pepperonia, jolloin popsittavaan tulee enemmän makua ja vaihtelua. Herkullisen lisän tuo lämmitetty sulatejuustokastike. Otatko sen chilisenä vai cheddarisena?

Ainekset

6 annosta
750 g
ranskanperunoita , tikkumaisia
200 g
lenkkimakkaraa
200 g
lihapyöryköitä
6 (40 g)
säilykepepperonia
1 pkt (250 g)

Lisäksi:

1 - 2
sipulia hienonnettuna
1 - 2 dl
amerikkalaista kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia

Ohje

  1. Levitä jäiset ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika.
  2. Paloittele makkara ja puolita lihapullat. Leikkaa tai saksi pepperonit paloiksi ja valuta niistä irtoava neste pois.
  3. Paista perunoita uunin keskitasolla. Lisää makkarat, lihapullat ja pepperonit 5 - 7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.
  4. Pirskota lämmitetty sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.

Vinkki

Valio Koskenlaskija® Ruoka -tuotteita on useampaa eri makua. Tämän ruoan kanssa maistuvat yhtä lailla tulisempi chili kuin aromikas cheddarkin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)