Ranskismättö

Ranskismättö
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Ranskismättö

Ranskismättö

Rentoa ruokaa! Uuniranskiset saavat nyt astetta jalostetumman version. Lisää makkaraperunoiden joukkoon myös lihapullia ja peperonia/pepperonia, jolloin popsittavaan tulee enemmän makua ja vaihtelua. Herkullisen lisän tuo lämmitetty sulatejuustokastike. Otatko sen chilisenä vai cheddarisena?

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
750 g
ranskanperunoita , tikkumaisia
200 g
lenkkimakkaraa
200 g
lihapyöryköitä
6 (40 g)
säilykepepperonia
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä chili

tai 1 pktValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar

Lisäksi:

1 - 2
sipulia hienonnettuna
1 - 2 dl
amerikkalaista kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia

Ohje

  1. Levitä jäiset ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika.
  2. Paloittele makkara ja puolita lihapullat. Leikkaa tai saksi pepperonit paloiksi ja valuta niistä irtoava neste pois.
  3. Paista perunoita uunin keskitasolla. Lisää makkarat, lihapullat ja pepperonit 5 - 7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.
  4. Pirskota lämmitetty sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.
Vinkki

Vinkki

Valio Koskenlaskija® Ruoka -tuotteita on useampaa eri makua. Tämän ruoan kanssa maistuvat yhtä lailla tulisempi chili kuin aromikas cheddarkin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.