Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sacherkakku

Suklainen Sacherkakku on Itävallan ylpeys ja monien tuntema leivonnaisklassikko.

Sacherkakku
Sacherkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 200 g taloussuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (300 g) aprikoosimarmeladia

Kuorrutukseen

  • 100 g taloussuklaata
  • 1 tl (5 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg hasselpähkinöitä

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun ø 20 - 22 cm:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.
  5. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
  6. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
  7. Kuumenna hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa n. 5 min tai keitä vedessä hetkisen. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät jäähtyneenä sacherkakun pinnalle.

Vinkki

Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.

Kakun kypsennys pinnoitetussa vuoassa: 175 asteessa 30 min + 150 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 354 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 38,6 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hasselpähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search