Savukalasalaatti

Savukalasalaatti

30 min
helppo
100 kcal / 100g
1
0

Savukalasalaatti käy kevyestä, mutta täyttävästä lounaasta. Kananmuna ja raejuusto tuovat salaattiin ruokaisuutta ja nälkä pysyy loitolla.

Ainekset

6 annosta
1 pieni
lehtisalaattikerä
2
keitettyä (8 min) kananmunaa
½ (150 g)
kurkkua
1 nippu
retiisejä
3
kesäsipulia + muutama kesäsipulin varsi
250 g
perattua savukalaa esim. savulohta tai siikaa
1 prk (200 g)

Kastike

1 prk (200 g)
½ dl
1 dl
tuoretta tilliä tai ruohosipulia
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa ja sokeria

Ohje

  1. Revi salaatti. Keitä, jäähdytä ja lohko munat.
  2. Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit. Leikkaa sipulit hyvin ohuiksi renkaiksi. Paloittele perattu savukala.
  3. Aseta ainekset salaattimaljaan joko ryhmittäin tai kerroksittain, raejuusto pinnalle.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)