Sienikeitto

Sienikeitto

Sienet ovat kulinaristien kultaa. Suomen metsistä voit löytää mitä maukkaampia ruokasieniä, joista valmistuu herkkuruokia hetkessä. Perinteinen sienikeitto on satokauden ikisuosikki.

20 min
keskitaso
68 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
250 g (n. 2 1/2 dl)
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. suppilovahveroita tai kantarelleja
1 iso (150 g)
sipuli
2 rkl
¾ dl (n. 4 rkl)
vehnäjauhoja
1 l
ripaus
jauhettua mustapippuria
n. 1 tl
suolaa
2 dl

Pinnalle

½ dl
hienonnettua ruohosipulia , persiljaa tai kynteliä

Ohje

  1. Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä kattilassa voissa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
  2. Ripota päälle jauhot, kuumenna hetken aikaa samalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana.
  3. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min välillä pohjasta sekoitellen. Mausta. Lisää ruokakerma.
  4. Ripota kypsän sienikeiton päälle ruohosipulia tai persiljaa.
  5. Tarjoa sienikeitto ruisvoileivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

Mausta sienikeitto halutessasi rakuunalla tai tuoreella timjamilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›