Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Stollen eli saksalainen joulupulla

Stollen on perinteinen saksalainen joululeivonnainen, jossa maistuvat kuivatut hedelmät. Stollen kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jopa viikkoja ennen, ja säilyttää se jääkaapissa.

Stollen eli saksalainen joulupulla
Stollen eli saksalainen joulupulla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 50 g (1 dl) mantelilastuja
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 pussi (60 g) korintteja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 pussi (65 g) sukaatteja

Voiteluun

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pinnalle

  • tomusokeria
  • 1½ dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 50 g (1 dl) mantelilastuja
  • 100 g Valio voita

Täyte

  • 1 pussi (60 g) korintteja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 pussi (65 g) sukaatteja

Voiteluun

  • 100 g Valio voita

Pinnalle

  • tomusokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet sokerista ja alusta jauhot joukkoon. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Lisää loppu sokerista ja muut aineet, voi sulatettuna. Alusta uudelleen ja kohota.
  3. Kauli kohonnut taikina sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet hedelmistä levyn toiselle puoliskolle. Taita toinen taikinapuoli hedelmien päälle. Toista kaulinta ja lisää loput hedelmät koko taikinalevylle. Rullaa kuin kääretorttu. Jätä sauma alapuolelle. Kohota n. 20 min leivinliinalla peitettynä.
  4. Voitele voisulalla. Paista 200 asteessa n. 30 min. Voitele paistamisen aikana voisulalla. Voitele vielä kypsä leivonnainen voisulalla. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria. Säilytä joulupulla folioon käärittynä viileässä. Joulupulla on parhaimmillaan n. 3 viikon kuluttua valmistuksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 11,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1