Stollen eli saksalainen joulupulla

Stollen eli saksalainen joulupulla

2 h
keskitaso
380 kcal / 100g
0
0

Stollen on perinteinen saksalainen joululeivonnainen, jossa maistuvat kuivatut hedelmät. Stollen kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jopa viikkoja ennen, ja säilyttää se jääkaapissa.

Ainekset

2 kpl
1 ½ dl
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
½ rkl
sitruunamehua
50 g (1 dl)
mantelilastuja
100 g

Täyte

1 pussi (60 g)
korintteja
1 dl
rusinoita
1 pussi (65 g)
sukaatteja

Voiteluun

100 g

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet sokerista ja alusta jauhot joukkoon. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Lisää loppu sokerista ja muut aineet, voi sulatettuna. Alusta uudelleen ja kohota.
  3. Kauli kohonnut taikina sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet hedelmistä levyn toiselle puoliskolle. Taita toinen taikinapuoli hedelmien päälle. Toista kaulinta ja lisää loput hedelmät koko taikinalevylle. Rullaa kuin kääretorttu. Jätä sauma alapuolelle. Kohota n. 20 min leivinliinalla peitettynä.
  4. Voitele voisulalla. Paista 200 asteessa n. 30 min. Voitele paistamisen aikana voisulalla. Voitele vielä kypsä leivonnainen voisulalla. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria. Säilytä joulupulla folioon käärittynä viileässä. Joulupulla on parhaimmillaan n. 3 viikon kuluttua valmistuksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
19 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)