Stollen eli saksalainen joulupulla

Stollen eli saksalainen joulupulla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Stollen eli saksalainen joulupulla

Stollen eli saksalainen joulupulla

Stollen on perinteinen saksalainen joululeivonnainen, jossa maistuvat kuivatut hedelmät. Stollen kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jopa viikkoja ennen, ja säilyttää se jääkaapissa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 kpl

2 kpl
1 ½ dl
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
½ rkl
sitruunamehua
50 g (1 dl)
mantelilastuja
100 g

Täyte

1 pussi (60 g)
korintteja
1 dl
rusinoita
1 pussi (65 g)
sukaatteja

Voiteluun

100 g

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet sokerista ja alusta jauhot joukkoon. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Lisää loppu sokerista ja muut aineet, voi sulatettuna. Alusta uudelleen ja kohota.
  3. Kauli kohonnut taikina sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet hedelmistä levyn toiselle puoliskolle. Taita toinen taikinapuoli hedelmien päälle. Toista kaulinta ja lisää loput hedelmät koko taikinalevylle. Rullaa kuin kääretorttu. Jätä sauma alapuolelle. Kohota n. 20 min leivinliinalla peitettynä.
  4. Voitele voisulalla. Paista 200 asteessa n. 30 min. Voitele paistamisen aikana voisulalla. Voitele vielä kypsä leivonnainen voisulalla. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria. Säilytä joulupulla folioon käärittynä viileässä. Joulupulla on parhaimmillaan n. 3 viikon kuluttua valmistuksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›