Siirry sisältöön
Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on klassinen jokapaikan höylä. Suklaamoussen pohjan muodostaa keltuais- ja valkuaisvaahto, eikä hyydytysainetta tarvita, sillä suklaa jähmettää moussen jäähtyessään. Kakku on rakenteeltaan kuohkea, mutta tuhti, joten yhdestä kakusta riittää isommallekin porukalle.

Suklaamoussekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mehevä suklaapohja

  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Suklaamousse

  • 250 g tummaa leivontasuklaata, Fazer
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Koristeluun

  • 0 kg suklaarouhetta

Ohje

  1. Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
  4. Vaahdota täytteen raaka-aineet seuraavassa järjestyksessä, niin vatkaimen teriä ei tarvitse puhdistaa välissä: Vaahdota valkuaiset ja ½ dl sokeria napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja ½ dl sokeria sekaisin isossa kulhossa. Vaahdota kerma ja crème fraîche yhdistettynä jämäkäksi vaahdoksi.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  6. Yhdistä suklaa samalla vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla. Nosta kakku jääkaapista vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 27,9 g
Rasva 22,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaarouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search