
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
13 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMehevä suklaapohja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 kananmuna
- 1 dl fariinisokeria
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
- 250 g tummaa leivontasuklaata, Fazer
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
Koristeluun
- 0 kg suklaarouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
- Vatkaa valkuaiset ja ½ sokeria, keltuaiset ja ½ dl sokeria sekä kerma ja crème fraîche yhdistettynä vaahdoksi. Jos vaahdotat tässä järjestyksessä, ei vatkaimen teriä tarvitse puhdistaa välissä.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Yhdistä suklaa vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
332 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
27,9 g
Rasva
22,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaarouhetta