Tamale pie

Tamale pie

1 h
keskitaso
148 kcal / 100g
5
2

Maukas jauhelihamuhennos saa keltaisen cheddar-maissijauhokuorrutteen. Tutustu tähän meksikolaiseen ruokalajiin!

Ainekset

8 annosta
1 (200 g)
vihreä paprika
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
600 g
naudan jauhelihaa
1 tl
suolaa
1 ½ dl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 dl (50 g)
mustia oliiviviipaleita
tabascoa maun mukaan

Kuorrutus

2 ½ dl
1 dl
1 rkl
1 dl
maissijauhoja
ripaus
cayennepippuria tai chiliä
1 mm
suolaa

Ohje

  1. Pese paprika, poista siemenet ja leikkaa 2 - 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  3. Paista jauheliha, paprikasuikaleet, sipulit ja valkosipulit isolla pannulla tai paistokasarissa. Lisää tarvittaessa rasvaa. Mausta suolalla.
  4. Lisää pannulle Koskenlaskija, tomaattimurska ja oliiviviipaleet. Mausta tabascolla.
  5. Levitä jauhelihaseos uunivuokaan.
  6. Kuorrutus

  7. Sekoita kuorrutuksen ainekset kasarissa. Kuumenna ja keitä hiljalleen 3 - 5 min samalla sekoittaen.
  8. Levitä kuorrutus jauhelihaseoksen päälle uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.
  9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
10 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)